Beagle

De Beagle is een sportieve, vrolijke en zelfstandige hond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Het is een echte jachthond en het liefst loopt hij met zijn neus aan de grond. Beagles kunnen slecht tegen alleen zijn en kunnen dan hun luide stem flink laten horen. De Beagle past bij een actieve, consequente en geduldige eigenaar die veel met zijn hond wil doen en hem niet lang alleen hoeft te laten.

Rasverenigingen

Beagle Club Nederland

 

Aandachtspunten gedrag

Alleen zijn is voor de Beagle erg moeilijk. Hij is gefokt om steeds in meutes of bij zijn eigenaar te zijn. Als hij zich alleen voelt, zal hij hard gaan huilen en blaffen en dat kan hij heel lang volhouden. Ook kan hij gaan slopen.

Verplichte en aanbevolen testen

In het fokreglement van de rasvereniging kunt u de precieze fokregels nagaan en zien wanneer ouderdieren worden uitgesloten van de fok om erfelijke aandoeningen te voorkomen. Op dit moment (2017) verplicht de rasvereniging een DNA test op het Musladin-Lueke Syndroom (MLS). Hierbij is teveel bindweefsel aanwezig in gewrichten en in de huid (meer informatie leest u in de bijsluiter van de Beagle). Ook verplicht de rasvereniging fokkers om mogelijk erfelijke aandoeningen bij hun honden te melden, zodat men deze kan registreren.

Belangrijkste aandoeningen voor dit ras in Nederland

Overige erfelijke aandoeningen die bij dit ras van belang kunnen zijn

Dataverzameling 2009-2013. Rashonden met en zonder stamboom. Voor uitleg: zie Onderbouwing.