Informatie per ras

Zoek op ras:

Sorteren
  • A - Z
  • Z - A
  • FCI groep
American Staffordshire Terriër

American Staffordshire Terriër

amstaf, amstaff, stafford, staffort, staffortshire, staffordshire, staffert, stafferd, stefferd, stefford, staffordsher, staffie FCI-groep: 3 - Terriërs

American Staffordshire Terriërs zijn sterke, sportieve honden. Ze houden van mensen en krijgen graag aandacht. Hun intelligentie en enthousiasme maakt hen geschikt voor allerlei activiteiten. De omgang met andere honden is een aandachtspunt bij dit ras. Deze honden passen bij een ervaren, actieve eigenaar die op een rustige, consequente en positieve manier leiding kan geven.

American Staffordshire Terriërs zijn sterke, sportieve honden. Ze houden van mensen en krijgen graag aandacht. De omgang met andere honden is een aandachtspunt bij dit ras.

Lees meer


Beagle

Beagle

beagel, beegle, beegel, biegle, biegel FCI-groep: 6 - Lopende honden en Zweethonden

De Beagle is een sportieve, vrolijke en zelfstandige hond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Het is een echte jachthond en het liefst loopt hij met zijn neus aan de grond. Beagles vinden het lastig om alleen te zijn en kunnen dan hun luide stem flink laten horen. Met geduld en goede training kan dit worden opgebouwd tot een paar uur. De Beagle past bij een actieve, consequente en geduldige eigenaar die veel met zijn hond wil doen en hem niet lang alleen hoeft te laten.

 

De Beagle is een sportieve, vrolijke en zelfstandige hond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Beagles kunnen slecht tegen alleen zijn en kunnen dan hun luide stem flink laten horen.

Lees meer


Berner Sennenhond

Berner Sennenhond

bernen sennen, berner sennen, berner senner, senner, bernese mountain FCI-groep: 2 - Pinschers

De Berner Sennenhond is een grote, vriendelijke hond die gehecht is aan zijn gezin. Berners zijn vrolijk en sociaal, maar kunnen ook eigenwijs en zelfstandig zijn. Ze hebben vrij veel beweging nodig. Helaas zijn ze gevoelig voor onder andere gewrichtsproblemen en worden ze gemiddeld niet zo oud. De Berner Sennenhond past bij een eigenaar die graag buiten is met zijn hond, duidelijk maar geduldig leiding geeft en de tijd neemt voor de benodigde vachtverzorging.

De Berner Sennenhond is een grote, vriendelijke hond die gehecht is aan zijn gezin. Berners zijn vrolijk en sociaal, maar kunnen ook eigenwijs en zelfstandig zijn. Ze hebben vrij veel beweging nodig.

Lees meer


Bordeaux Dog

Bordeaux Dog

bordaux dog, bordot dog, bordo dog, bordodog FCI-groep: 2 - Pinschers

De Bordeaux Dog is een sterke, rustige en evenwichtige hond. Hij is aanhankelijk en erg gehecht aan zijn gezin, maar ook zelfstandig en zelfverzekerd. Hij heeft vrij veel beweging nodig. De Bordeaux Dog past bij een eigenaar die natuurlijk overwicht over zijn hond heeft en hem vriendelijk en rustig maar ook zeer consequent opvoedt.

De Bordeaux Dog is een sterke, rustige en evenwichtige hond. Hij is aanhankelijk en erg gehecht aan zijn gezin, maar ook zelfstandig en zelfverzekerd.

Lees meer


Border Collie

Border Collie

bordercollie, collie, colly FCI-groep: 1 - Herdershonden en Veedrijvers

De Border Collie staat bekend als een actieve en slimme, goed te trainen hond. Dit, samen met zijn handzame maat, maakt dat het ras erg populair is. Toch is een Border Collie lang niet voor iedereen een geschikte hond: zijn gevoelige aard in combinatie met zijn fanatieke werklust kan tot problemen leiden als de hond niet de juiste begeleiding krijgt. De Border Collie heeft een sportieve, stabiele baas nodig die met hem wil werken en al enige ervaring heeft met honden.

De Border Collie staat bekend als een actieve en slimme, goed te trainen hond. Dit, samen met zijn handzame maat, maakt dat het ras erg populair is.

Lees meer


Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres

Vlaamse Koehond, koehond, bouvier, boevier, boef FCI-groep: 1. Herdershonden en Veedrijvers

Bouviers des Flandres zijn sterke, robuuste honden met een vrij zelfstandig karakter. Ze zijn gehecht aan hun eigenaar en graag bij hem of haar in de buurt. Bouviers zijn waaks en zullen hun gezin verdedigen als dat nodig is. De Bouvier des Flandres past bij een rustige maar doortastende, consequente eigenaar die duidelijk leiding kan geven.

Bouviers des Flandres zijn  sterke, robuuste honden met een vrij zelfstandig karakter. Ze zijn gehecht aan hun eigenaar en graag bij hem of haar in de buurt. Bouviers zijn waaks.

Lees meer


Boxer

Boxer

Bokser FCI-groep: 2 - Pinschers

Boxers zijn sportieve, soms onstuimige honden. Ze spelen en rennen graag, houden van mensen en zijn gehecht aan hun gezin. Een tikje eigenwijs zijn ze ook, en ze krijgen graag hun zin. Toch zijn deze honden ook gemakkelijk te kwetsen door boze woorden. Naar andere honden kunnen ze zich nogal stoer gedragen. De Boxer past het beste bij een sportieve eigenaar die ervaring heeft met honden en die zijn hond op een rustige maar zeer consequente manier leiding kan geven.

Boxers zijn sportieve, soms onstuimige honden. Ze spelen en rennen graag, houden van mensen en zijn gehecht aan hun gezin. Een tikje eigenwijs zijn ze ook, en ze krijgen graag hun zin.

Lees meer


Cairn Terriër

Cairn Terriër

kairn terrier, kern terrier, cair terrier, carn terrier FCI-groep: 3 - Terriërs

De Cairn Terriër is een levendige, vrolijke en soms eigenwijze hond. Hij is moedig en zelfstandig, maar houdt ook erg van aandacht. Cairn Terriërs zijn dol op graven en laten graag hun stem horen. Ze hebben veel beweging nodig. De Cairn Terriër past het beste bij een actieve eigenaar die de eigengereidheid van zijn hond in goede banen weet te leiden door duidelijk leiding te geven.

De Cairn Terriër is een levendige, vrolijke en soms eigenwijze hond. Hij is moedig en zelfstandig, maar houdt ook erg van aandacht. Cairn Terriërs zijn dol op graven en laten graag hun stem horen.

Lees meer


Cane Corso

Cane Corso

Italian Corso Dog, corso, cain corso FCI-groep: 2 - Pinschers

De Cane Corso is een vrij grote, sterke en atletische hond. Hij is actief, zelfverzekerd en waaks. De Cane Corso hecht zich aan zijn gezin en zal zijn mensen beschermen. Hij heeft veel beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen. De Cane Corso past bij een ervaren eigenaar met natuurlijk overwicht die zijn hond voldoende beweging en consequente leiding geeft.

De Cane Corso is een vrij grote, sterke en atletische hond. Hij is actief, zelfverzekerd en waaks. De Cane Corso hecht zich aan zijn gezin en zal zijn mensen beschermen.

Lees meer


Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniël, cavalier, cavaleer, king charles spaniel, kavaljee FCI-groep: 9 - Gezelschapshonden

Cavalier King Charles Spaniels zijn aanhankelijke gezelschapshondjes die graag bij hun baas zijn. Ze zijn vaak vrolijk en vinden ze het heerlijk samen met hun eigenaar bezig te zijn. Soms steekt hun spaniël-aard de kop op; ze kunnen eigenwijs zijn en hun neus achterna willen. Een Cavalier komt het beste tot zijn recht bij een eigenaar die hem met zachte hand maar wel consequent opvoedt, graag met zijn hond actief is en hem niet te veel alleen laat.

Cavalier King Charles Spaniels zijn aanhankelijke gezelschapshondjes die graag bij hun baas zijn. Ze zijn vaak vrolijk en vinden ze het heerlijk samen met hun eigenaar bezig te zijn.

Lees meer


Chihuahua

Chihuahua

shiwawa, chiwawa, chiwahua, shihuahua, chichaua, tjiwawa, sjiwawa FCI-groep: 9 - Gezelschapshonden

De Chihuahua is een populair gezelschapshondje. Het is een actieve, waakse hond die soms overmoedig kan zijn. Laat u dus niet door zijn kleine formaat misleiden! Chihuahua’s hechten zich aan hun eigenaar en houden er niet van om alleen te zijn. Ze zijn slim en willen graag leren. De Chihuahua past bij een eigenaar die zijn hond ondanks het kleine formaat echt hond laat zijn, hem een goede opvoeding geeft en veel tijd voor zijn hond heeft.

De Chihuahua is een actieve, waakse hond die soms overmoedig kan zijn. Chihuahua’s hechten zich aan hun eigenaar en houden er niet van om alleen te zijn.

Lees meer


Drentsche Patrijshond

Drentsche Patrijshond

drentse patrijs, drentse patrijshond, drent, patrijshond FCI-groep: 7 - Voorstaande honden

De Drentsche Patrijshond is een vrolijke, zachte en aanhankelijke hond. Hij is gevoelig en gehecht aan zijn gezin. Ook is de Drent actief, speels, intelligent en soms eigenwijs. Hij heeft veel beweging en geestelijke uitdaging nodig. De Drentsche Patrijshond past bij een rustige, sportieve eigenaar die zijn hond duidelijk maar met zachte hand opvoedt en hem voldoende activiteiten en afwisseling biedt.

De Drentsche Patrijshond is een vrolijke, zachte en aanhankelijke hond. Ook is de Drent actief, speels, intelligent en soms eigenwijs. Hij heeft veel beweging en geestelijke uitdaging nodig.

Lees meer


Duitse Dog

Duitse Dog

Great Dane, Deense Dog FCI-groep: 2 - Pinschers

De Duitse Dog is een zeer grote, zachtaardige en vrij rustige hond. Hij is aanhankelijk en gevoelig, als pup wat verlegen maar als volwassen hond meestal zelfverzekerd en waaks. Hij heeft aardig wat beweging nodig die echter wel zorgvuldig opgebouwd moet worden. De Duitse Dog past bij een rustige eigenaar die zowel letterlijk als figuurlijk stevig in zijn schoenen staat en zijn hond vriendelijk maar ook duidelijk en consequent opvoedt.

De Duitse Dog is een zeer grote, zachtaardige en vrij rustige hond. Hij is aanhankelijk en gevoelig en als volwassen hond meestal zelfverzekerd en waaks. Hij heeft aardig wat beweging nodig.

Lees meer


Duitse Herdershond

Duitse Herdershond

Duitse herder, herder FCI-groep: 1 - Herdershonden en Veedrijvers

De Duitse Herdershond is een intelligente, aanhankelijke hond met veel werklust. Hij heeft vrij veel beweging nodig en wordt graag uitgedaagd. De Duitse Herdershond is het meest op zijn plek bij een eigenaar die duidelijke regels hanteert, zijn pup uitgebreid socialiseert en de hond voldoende actie geeft, zowel lichamelijk als geestelijk.

De Duitse Herdershond is een intelligente, aanhankelijke hond met veel werklust. Hij heeft vrij veel beweging nodig en wordt graag uitgedaagd. De Duitse Herdershond is het meest op zijn plek bij een eigenaar die duidelijke regels hanteert, zijn pup uitgebreid socialiseert en de hond voldoende actie geeft, zowel lichamelijk als geestelijk.

Lees meer


Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

buldog, bulldog, bull FCI-groep: 2 - Pinschers

De Engelse Bulldog is een zachtaardige, sterke en soms eigenzinnige hond met een apart uiterlijk. Dat uiterlijk brengt wel nadelen met zich mee. Zo is het uithoudingsvermogen van de Engelse Bulldog niet zo groot en kunnen ze slecht tegen warmte. De hedendaagse Engelse Bulldog is een echte gezelschapshond die graag bij zijn mensen is. Hij past het beste bij een rustige eigenaar die duidelijke regels hanteert, voldoende tijd heeft voor zijn hond en hem regelmatig gedoseerde beweging geeft.

De Engelse Bulldog is een zachtaardige, sterke en soms eigenzinnige hond met een apart uiterlijk. Het uithoudingsvermogen van de Engelse Bulldog is niet zo groot en kunnen ze slecht tegen warmte.

Lees meer


Engelse Cocker Spaniël

Engelse Cocker Spaniël

Cocker, Engelse Cocker, Engelse Kokker, Spaniel FCI-groep: 8 - Retrievers

Engelse Cocker Spaniëls zijn vrolijke, aanhankelijke en sportieve honden. Ze zijn graag bij hun eigenaar en houden van spelen maar gaan ook graag hun neus achterna. Ze kunnen soms eigenwijs zijn en hebben een consequente opvoeding nodig. De vachtverzorging vraagt dagelijks aandacht. De Engelse Cocker Spaniël past het beste bij een actieve eigenaar die zijn hond op een positieve en consequente manier opvoedt en zich niet door de aandoenlijke blik van zijn hond om de tuin laat leiden.

Engelse Cocker Spaniels zijn vrolijke, aanhankelijke en sportieve honden. Ze zijn graag bij hun eigenaar en houden van spelen maar gaan ook graag hun neus achterna.

Lees meer


Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever

Flatcoat FCI-groep: 8 - Retrievers

Flatcoated Retrievers zijn vriendelijke, enthousiaste en actieve honden. Ze zijn aanhankelijk en gevoelig maar ook intelligent en eigenwijs. Ze hebben naast veel beweging ook denkwerk nodig. De Flatcoated Retriever past bij een sportieve, stabiele eigenaar die graag veel met zijn hond bezig is en hem vriendelijk en geduldig maar ook zeer consequent begeleidt.

Flatcoated Retrievers zijn vriendelijke, enthousiaste en actieve honden. Ze zijn aanhankelijk en gevoelig maar ook intelligent en eigenwijs. Ze hebben naast veel beweging ook denkwerk nodig.

Lees meer


Franse Bulldog

Franse Bulldog

Franse Bull, Bulletje, buldog, Franse buldog FCI-groep: 9 - Gezelschapshonden

De Franse Bulldog is een aanhankelijke, vaak vrolijke gezelschapshond. Hij kan slecht tegen te weinig aandacht of een onvriendelijke behandeling. De Franse Bulldog is een doorzetter en zet graag alles naar zijn hand. Zorg dat u duidelijke regels hanteert, want anders maakt hij thuis al snel de dienst uit. De Franse Bulldog past bij een eigenaar die zeer consequent is en veel tijd met zijn hond kan doorbrengen.

De Franse Bulldog is een aanhankelijke, vaak vrolijke gezelschapshond. Hij heeft veel aandacht nodig en is een doorzetter.

Lees meer


Golden Retriever

Golden Retriever

Golden, retriever FCI-groep: 8 - Retrievers

De Golden Retriever is populair vanwege zijn enthousiaste, intelligente en doorgaans vriendelijke aard. Het zijn relatief gemakkelijk trainbare honden die goed in een gezin kunnen passen. Ze hebben vrij veel beweging nodig. De Golden Retriever is op zijn plaats bij een actieve eigenaar die de hond zowel lichamelijk als geestelijk genoeg te doen geeft.

De Golden Retriever is enthousiast, intelligent en heeft doorgaans een vriendelijke aard. Het zijn relatief gemakkelijk trainbare honden maar hebben vrij veel beweging nodig.

Lees meer


Hollandse Herdershond

Hollandse Herdershond

Hollandse herder, herder FCI-groep: 1. Herdershonden en Veedrijvers

De Hollandse Herdershond is een intelligente, actieve werkhond. Hij is gevoelig, trouw en gehecht aan zijn gezin. Hij is zelfstandig maar kan met een consequente begeleiding prima leren gehoorzamen. Hollandse Herders hebben veel beweging en ook geestelijke uitdaging nodig. De Hollandse Herdershond past bij een sportieve, stabiele eigenaar die de hond rustig maar duidelijk leiding geeft en veel met zijn hond wil ondernemen.

De Hollandse Herdershond is een intelligente, actieve werkhond. Hij is gevoelig, trouw en gehecht aan zijn gezin. Hij is zelfstandig maar kan prima leren gehoorzamen.

Lees meer


Hollandse Smoushond

Hollandse Smoushond

Smous, Schmous, Schmoushond FCI-groep: 2 - Pinschers

De Hollandse Smoushond is een vriendelijke, vrolijke hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig en intelligent. Hollandse Smoushonden zijn graag in beweging, ze zijn sportief en speels. De Hollandse Smoushond past bij een eigenaar die zijn hond consequent en vriendelijk opvoedt en het leuk vindt om samen met de hond actief te zijn.

De Hollandse Smoushond is een vriendelijke, vrolijke hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig en intelligent. Hollandse Smoushonden zijn graag in beweging, ze zijn sportief en speels.

Lees meer


Jack Russell Terriër

Jack Russell Terriër

jack russel, jack rusell, jack russel terrier FCI-groep: 3 - Terriërs

Klein, actief, (over-)moedig en onvermoeibaar: de Jack Russell Terriër is een grote hond in een kleine verpakking. Deze zelfstandige hondjes hebben een goede, consequente opvoeding nodig en kunnen dan veel leren. Ze zijn slim en enthousiast en passen bij een actieve eigenaar die duidelijk leiding geeft en zich niet door hun olijke, ondeugende uitstraling om de tuin laat leiden.

Klein, actief, (over-)moedig en onvermoeibaar: de Jack Russell Terriër is een grote hond in een kleine verpakking. Deze zelfstandige hondjes hebben een goede, consequente opvoeding nodig.

Lees meer


Labrador retriever

Labrador retriever

Labrador FCI-groep: 8 - Retrievers

De Labrador Retriever is een enorm populaire hond. Hij staat bekend als enthousiast, gehoorzaam en prima geschikt voor een gezin. Bedenk echter wel dat ook de Labrador niet gehoorzaam geboren wordt en dat hij in zijn jonge jaren behoorlijk onstuimig en ook eigenwijs kan zijn! De Labrador Retriever komt goed tot zijn recht bij een rustige maar sportieve eigenaar die genoeg tijd heeft om zijn hond voldoende beweging en uitdaging te geven.

De Labrador Retriever staat bekend als enthousiast, gehoorzaam en geschikt voor een gezin. Maar ook de Labrador heeft goede opvoeding nodig en kan in zijn jonge jaren onstuimig en eigenwijs zijn.

Lees meer


Maltezer

Maltezer

malteser, maltees leeuwtje, boomer FCI-groep: 9 - Gezelschapshonden

De Maltezer is een actieve en aanhankelijke hond met een bescheiden formaat. Hij leert snel en is speels. Maltezers houden er niet van om lang alleen te zijn. Hun vacht vergt dagelijks het nodige onderhoud. De Maltezer is geschikt voor een eigenaar die veel tijd heeft voor zijn hond, hem goed opvoedt zodat hij gemakkelijk overal mee naar toe kan en het leuk vindt om veel met zijn hond te ondernemen.

De Maltezer is een actieve en aanhankelijke hond met een bescheiden formaat. Hij leert snel en is speels. Maltezers houden er niet van om lang alleen te zijn.

Lees meer


Markiesje

Markiesje

Makiesje FCI-groep: 9 - Gezelschapshonden

Het Markiesje is een vriendelijke, intelligente en beweeglijke hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig en het liefst in het gezelschap van mensen. Daarnaast houdt hij van sportieve activiteiten. Het Markiesje past bij een eigenaar die veel tijd heeft voor zijn hond en het leuk vindt om samen bezig te zijn.

Het Markiesje is een vriendelijke, intelligente en beweeglijke hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig, graag in het gezelschap van mensen en houdt van sportieve activiteiten.

Lees meer


Mechelse Herdershond

Mechelse Herdershond

Mechelse Herder, Mechelaar, herder, belgische herder, belgische herdershond FCI-groep: 1 - Herdershonden en Veedrijvers

Mechelse Herdershonden zijn actieve, intelligente en baasgerichte honden. Ze hebben veel beweging nodig en hebben een gevoelige maar temperamentvolle aard. De Mechelse herdershond past bij een ervaren, sportieve eigenaar die zijn hond duidelijke begeleiding geeft.

Mechelse Herdershonden zijn actieve, intelligente en baasgerichte honden. Ze hebben veel beweging nodig en hebben een gevoelige maar temperamentvolle aard.

Lees meer


Nederlandse Kooikerhondje

Nederlandse Kooikerhondje

Kooikerhondje, kooiker, koiker FCI-groep: 8 - Retrievers

Het Nederlandse Kooikerhondje is een gevoelige, intelligente en levendige hond. Hij hecht zich erg aan zijn eigenaar, kan eenkennig zijn en is terughoudend naar onbekenden. Kooikerhondjes zijn sportief en alert en hebben vrij veel beweging nodig. Het Nederlandse Kooikerhondje past bij een stabiele eigenaar die vriendelijk maar duidelijk leiding geeft en graag samen met zijn hond actief bezig is.

Het Nederlandse Kooikerhondje is een gevoelige, intelligente en levendige hond. Hij hecht zich erg aan zijn eigenaar, kan eenkennig zijn en is terughoudend naar onbekenden.

Lees meer


Nederlandse Schapendoes

Nederlandse Schapendoes

Schapendoes, schapedoes FCI-groep: 1. Herdershonden en Veedrijvers

De Nederlandse Schapendoes is een alerte, levendige en vrolijke hond. Hij is gevoelig, intelligent en waaks. Hij werkt graag samen met zijn eigenaar maar is ook eigengereid. De Schapendoes is speels en heeft veel beweging en uitdaging nodig. De Nederlandse Schapendoes past bij een actieve eigenaar die hem consequent opvoedt, hem veel beweging en denkwerk geeft en niet opziet tegen de noodzakelijke vachtverzorging.

De Nederlandse Schapendoes is een alerte, levendige en vrolijke hond. Hij is gevoelig, intelligent en waaks. Hij werkt graag samen met zijn eigenaar maar is ook eigengereid.

Lees meer


Newfoundlander

Newfoundlander

new foundlander, nieuw foundlander, newfondlander FCI-groep: 2 - Pinschers

De Newfoundlander is een zachtmoedige, zelfverzekerde en aanhankelijke hond. Hij is rustig en sociaal. De meeste Newfoundlanders zijn echte waterhonden die graag zwemmen. Hun formaat vereist wel genoeg ruimte, zowel in huis als bijvoorbeeld in uw auto. De Newfoundlander past bij een evenwichtige eigenaar die de hond vriendelijk maar consequent opvoedt, de tijd neemt voor vachtverzorging en beseft dat deze hond vrij veel zand en haren in huis zal achterlaten.

De Newfoundlander is een grote, zachtmoedige, zelfverzekerde en aanhankelijke hond. Hij is rustig en sociaal. De meeste Newfoundlanders zwemmen graag.

Lees meer


Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rodesian ridgeback, rodesian, ridgebag, pronkrug FCI-groep: 6 - Lopende honden en Zweethonden

Rhodesian Ridgebacks zijn sterke, atletische honden. Ze zijn gehecht aan hun eigenaar en kunnen aanhankelijk zijn, maar zijn ook zelfverzekerd, slim en eigenzinnig. Ze hebben veel beweging nodig. Rhodesian Ridgebacks passen bij een actieve, ervaren eigenaar die consequent en duidelijk leiding geeft.

Rhodesian Ridgebacks zijn sterke, atletische honden. Ze zijn gehecht aan hun eigenaar en kunnen aanhankelijk zijn, maar zijn ook zelfverzekerd, slim en eigenzinnig.

Lees meer


Rottweiler

Rottweiler

Rotweiler, Rotweiller, Rottie FCI-groep: 2 - Pinschers

De Rottweiler is een grote, sterke hond die, behalve als huishond, ook ingezet wordt als werkhond. Rottweilers zijn zelfverzekerd maar ook aanhankelijk. Ze hebben vrij veel beweging nodig om actief te blijven. Deze evenwichtige hond komt het beste tot zijn recht bij een ervaren, rustige eigenaar met geestelijk overwicht die hem voldoende activiteit en denkwerk geeft.

De Rottweiler is een grote, sterke hond die, behalve als huishond, ook ingezet wordt als werkhond. Rottweilers zijn zelfverzekerd maar ook aanhankelijk. Ze hebben vrij veel beweging nodig.

Lees meer


Saarlooswolfhond

Saarlooswolfhond

wolfhond, wolfshond, saarloos FCI-groep: 1. Herdershonden en Veedrijvers

De Saarlooswolfhond staat dicht bij de natuur en is daardoor nogal terughoudend en voorzichtig. Hij is zelfstandig en eigenzinnig en zal uitsluitend uit eigen vrij wil gehoorzamen. Tegelijkertijd is hij enorm aan zijn gezin gehecht. De Saarlooswolfhond heeft een ervaren, geduldige en stabiele eigenaar nodig die het natuurlijke, zelfstandige karakter van zijn hond waardeert, consequent leiding geeft en de hond maar weinig alleen hoeft te laten.

De Saarlooswolfhond is een terughoudende, voorzichtige hond die erg zelfstandig en eigenzinnig is maar tegelijkertijd erg aan zijn gezin hecht. Hij heeft een ervaren eigenaar nodig.

Lees meer


Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

sheltie, shelty, sjetland, shetlant, sheepdog, sjeepdog, sheep dog, scheepdog, scheep dog, shet land, shet FCI-groep: 1. Herdershonden en Veedrijvers

De Shetland Sheepdog is een beweeglijke, intelligente en vrolijke hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig en werkt graag voor en met zijn eigenaar. Deze kleine honden hebben vrij veel beweging en ook geestelijke activiteit nodig. De Shetland Sheepdog past bij een stabiele, sportieve eigenaar die zijn hond vriendelijk maar wel consequent opvoedt en actief met zijn hond aan de gang gaat.

De Shetland Sheepdog is een beweeglijke, intelligente en vrolijke hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig en werkt graag voor en met zijn eigenaar.

Lees meer


Stabijhoun

Stabijhoun

Friese Stabij, stabyhoun, Stabij, Staby, stabijhoen, stabyhoen FCI-groep: 7 - Voorstaande honden

De Stabijhoun is een aanhankelijke, actieve en intelligente hond. Hij is gevoelig en gehecht aan zijn gezin, maar ook zelfstandig en soms eigenwijs. Hij heeft vrij veel beweging nodig. De Stabijhoun past bij een sportieve, geduldige eigenaar die zijn hond rustig maar ook enthousiast begeleidt.

De Stabijhoun is een aanhankelijke, actieve en intelligente hond. Hij is gevoelig en gehecht aan zijn gezin, maar ook zelfstandig en soms eigenwijs. Hij heeft vrij veel beweging nodig.

Lees meer


Staffordshire Bull Terriër

Staffordshire Bull Terriër

Engelse stafford, Bullterrier, Stafford, Staffort, Stafort, Staford FCI-groep: 3 - Terriërs

Staffordshire Bull Terriërs zijn enthousiaste, energieke honden. Ze houden van mensen en zijn dol op spelen en op aandacht. Met andere honden gaan ze vaak minder goed om, dit is iets om rekening mee te houden. Deze honden zijn het meest op hun plaats bij een ervaren eigenaar die de hond op een positieve maar zeer consequente manier leiding geeft.

Staffordshire Bull Terriërs zijn enthousiaste, energieke honden. Ze houden van mensen en zijn dol op spelen en op aandacht. Met andere honden gaan ze vaak minder goed om.

Lees meer


Teckel

Teckel

dashond, tekkel, dachshund FCI-groep: 4 - Dashonden (Teckels)

De langgerekte, laagbenige Teckel is een bekende jachthond en gezelschapshond. Alle negen Teckelvarianten zijn doorgaans vrolijk, onafhankelijk, slim en eigenwijs. Ze hebben veel jachtinstinct en blaffen graag. Teckels zijn aanhankelijk en niet graag alleen. De Teckel past bij een eigenaar die zijn hond goed socialiseert, duidelijke regels hanteert en de tijd heeft om leuke dingen met zijn hond te ondernemen.

Teckels zijn doorgaans vrolijk, onafhankelijk, slim en eigenwijs. Ze hebben veel jachtinstinct en blaffen graag. Teckels zijn aanhankelijk en niet graag alleen.

Lees meer


Wetterhoun

Wetterhoun

Wetterhound, wetter houn, Friese krulhaar, Friese waterhond, otterhoun, wetterhoen FCI-groep: 8 - Retrievers

De Wetterhoun is een onafhankelijke, eigengereide maar trouwe hond. Hij is gevoelig en gehecht aan zijn eigenaar maar hard voor zichzelf en een doorzetter. Een Wetterhoun is graag buiten. Hij is waaks en terughoudend naar vreemden. De Wetterhoun past bij een ervaren, geduldige eigenaar die zijn hond consequent maar vriendelijk opvoedt en een goede band met hem opbouwt.

De Wetterhoun is een eigengereide maar trouwe hond. Hij is gevoelig en gehecht aan zijn eigenaar maar hard voor zichzelf. Een Wetterhoun is graag buiten. Hij is terughoudend naar vreemden.

Lees meer


Zwitserse Witte Herdershond

Zwitserse Witte Herdershond

Zwitserse herder, Zwitserse witte herder, White Swiss Shepherd Dog, Berger Blanc Suisse FCI-groep: 1 - Herdershonden en Veedrijvers

Zwitserse Witte Herdershonden zijn intelligente, actieve en zachtaardige honden. Ze werken graag voor en met hun eigenaar en zijn aanhankelijk. Ze zijn gevoelig voor stemmingen en wat terughoudend, en hebben daarom een goed begeleide socialisatie nodig om uit te groeien tot een stabiele hond. De Zwitserse Witte Herdershond past het beste bij een kalme, zelfverzekerde en sportieve eigenaar die ervaring heeft met honden en zijn hond consequent maar vriendelijk opvoedt.

Zwitserse Witte Herdershonden zijn intelligente, actieve en zachtaardige honden. Ze werken graag voor en met hun eigenaar en zijn aanhankelijk. Ze zijn gevoelig en hebben een goede begeleiding nodig.

Lees meer